MAJLIS PEMBUBARAN DAN PELANTIKAN IDEMS 2022/2023

Share News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Recent News

Pada 8 Rejab 1444H bersamaan 30 Januari 2023, Badan Pelajar Fakulti Pengurusan Pembangunan Islam (FPPI), UNISSA telah mengadakan Majlis Pembubaran bagi Badan Pelajar sesi 2022 dan diteruskan dengan acara pelantikan Badan Pelajar FPPI baharu bagi sesi 2023.

Majlis yang bertempat di Dubai Hall, Airport Mall, dihadiri oleh Yang Mulia Ustaz Muhammed Sahrin bin Haji Masri, Dekan Fakulti Pengurusan Pembangunan Islam selaku tetamu kehormat majlis. Turut  hadir bagi sama-sama memeriahkan majlis tersebut adalah Timbalan Dekan, pensyarah-pensyarah  serta mahasiswa mahasiswi FPPI.

 

Majlis dimulakan dengan bacaan doa dari Unit Keagamaan dan Kerohanian sesi 2022 dan seterusnya ucapan penghargaan daripada Presiden Badan Pelajar sesi 2022.

Acara kemudian diteruskan dengan rakaman ucapan penghargaan daripada Yang Mulia Dekan FPPI kepada Badan Pelajar FPPI sesi 2022 dan ucapan tahniah kepada lantikan baru ahli Badan Pelajar sesi 2023  yang terpilih.

Penyampaian sijil penghargaan kepada mantan Badan Pelajar FPPI sesi 2022 dan sijl lantikan kepada Badan Pelajar FPPI sesi 2023 disampaikan oleh Yang Mulia Dekan FPPI dan seterusnya diselajurkan dengan acara pertukaran hadiah di kalangan pensyarah dan juga pelajar.

Untuk akhirnya, majlis ditutup dengan bacaan doa selamat dari Pengerusi Unit Keagamaan dan Kerohanian sesi 2023 dan acara bergambar ramai.