Gerakan agama Kristian di Malaysia : satu tinjauan khas di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya - Ismail Abdul Rahman (Kuala Terengganu : Bahagian Penyelidikan dan Penerbitan, Yayasan Islam Terengganu, 1998)
History of Christian missions in Kuala Lumpur and Petaling Jaya, Malaysia.
Buku karya Dr. Ismail Abdul Rahman ini merupakan tesis hasil penyelidikan beliau mengenai kegiatan dan perkembangan Kristianisasi, dengan pengkhususan di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya. Penularan gerakan Kristianisasi terutamanya di kalangan umat Islam mesti dilihat sebagai satu simptom yang amat berbahaya kepada seluruh masyarakat Islam terutamanya di kalangan remaja.
Includes bibliographical references
In Malay.
Keywords: Missions -- Malaysia -- Kuala Lumpur; Missions -- Malaysia -- Petaling Jaya (Selangor); Kuala Lumpur (Malaysia) -- Church history; Petaling Jaya (Selangor, Malaysia) -- Church history